Grillade hamburgare
4 portioner
Tid: 1 timme
Ingredienser: 16 st
Nivå: Lätt
Saftiga grillade hamburgare med hemgjord coleslaw ger dig den perfekta kombon av rökiga smaker och krämig fräschör. Toppade med tomat, lök och saltgurka blir varje tugga en smakrik hyllning till sommarens bästa grillstunder.
Ingredienser
¼ vitkålshuvud, ca 200 g
2 morötter
1 litet äpple
1 msk riven pepparrot
1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
2 tsk fransk senap
600 g köttfärs
1 röd lök
2 tomater
2 saltgurkor
8 skivor surdegsbröd
2 nävar spenatsallad
Norrmejerier Smör till stekning
Salt och nymalen peppar
Gör så här
Skala morötterna. Finstrimla vitkål och morötter med en osthyvel, mandolin eller i matberedaren. Riv äpple grovt och pepparrot fint. Blanda crème fraiche, majonnäs, citron och fransk senap. Rör ihop med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt och dra till sig smakerna någon timme.
Knåda köttfärsen och forma till 4 burgare. Skär lök, tomat och saltgurka i skivor. Rosta bröden. Grilla eller stek hamburgarna i lite smör i ett par minuter på varje sida i en grillpanna. Salta och peppra. Fördela salladen på fyra bröd, lägg på hamburgarna och toppa med lök, tomat, gurka och coleslaw. Lägg på ett bröd till lock.