Hem » Norrloumi » Sommarsallad med Norrloumi, päron och granatäpple

Sommarsallad med Norrloumi, päron och granatäpple

4 portioner

Tid: 30 minuter

Ingredienser: 10 st

Nivå: Lätt

En färgsprakande och fräsch sommarsallad där sötman från päron möter granatäpplens syrlighet, och Norrloumin ger en härligt krispig sälta.

Ingredienser

360 g Norrloumi
2 st stora päron, skivade eller i stavar
1/2 granatäpple
100 g salladsärtor
8 dl blandad sallad (exempelvis ruccola, spenat, och rosé)
1/2 rödlök, skivad (valfritt)
1/2 kruka färsk mynta eller basilika, hackad (valfritt)
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger eller citronsaft
Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

Skär Norrloumi i skivor, ungefär 1 cm tjocka. Skölj och skiva päronen, dela salladsärtor och kärna ur granatäpplet. Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme och pensla den med lite olivolja. Grilla osten i cirka 2 minuter på varje sida, tills de får en fin gyllenbrun färg och blir lite knapriga på kanterna. Under tiden osten grillas, blanda salladen och rödlök i en stor skål. Gör dressingen genom att blanda olivolja och balsamvinäger eller citronsaft i en liten skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg grillad Norrloumi, skivade päron, salladsärtor och granatäpple över salladen. Ringla dressingen över salladen och vänd försiktigt så att alla ingredienser är jämnt täckta. Om du vill kan du strö över lite färskhackad mynta eller basilika för extra smak och färg.

Tips:
Variera gärna din sallad med andra råvaror, Norrloumi passar även bra med exempelvis jordgubbar och persika!

Fräsch sommarsallad full av smak och färg

Är denna fräscha sommarsallad den perfekta rätten en varm dag? Vi vågar påstå det. När temperaturen stiger vill man gärna äta något lätt, friskt och smakrikt – precis som den här salladen. Krispiga grönsaker, päronens sötma, granatäpplens friska syra och Norrloumins sälta gör rätten till en riktig smakbomb. Den fräscha salladsdressingen sätter sedan pricken över i:et. Dessutom svänger du ihop salladen på bara en halvtimme, vilket ger dig mer tid i solen.

Allt om halloumi, grillost och Norrloumi i salladen

Sallad med halloumi har blivit en riktig favorit i många hem och hushåll – den gnissliga osten är ett utmärkt alternativ till kött och en självklarhet i många vegetariska kök. Men även de mest inbitna köttätarna har förälskat sig i denna delikatess. I dag finns det många varianter på marknaden, såsom halloumi, grillost och Norrloumi, men vad är egentligen skillnaden på dessa?

Grillost, halloumi och Norrloumi – vad är vad?

Alla grillostar är inte halloumi – men de påminner om varandra. Halloumi är ett varumärkesskyddat namn och får bara användas för ost som tillverkats på Cypern enligt särskilda regler. Grillost är ett mer generellt namn för liknande ostar. Norrloumi är Norrlands egen variant – en närproducerad grillost gjord på mjölk från norrländska gårdar. Ett klimatsmart val, utan att kompromissa med smaken.

Våga göra mer med sallad

Sallad är ofta synonymt med isbergssallad, gurka och tomat – vilket lätt kan bli rätt uttjatat. Men en sallad behöver inte vara tråkig, tvärtom! Det finns oändliga möjligheter att skapa en fräsch sommarsallad som både mättar och imponerar – det handlar bara om fantasi och att våga testa nya smaker och kombinationer. Norrloumi, frukter, rostade nötter eller bönor tillför smak, karaktär och mättnad – och gör rätten till en komplett måltid. Inspireras gärna av våra goda recept på fräscha och matiga sallader!

Förgyll sommaren med en fräsch sommarsallad

Oavsett om du dukar upp till lunch i solen eller om du ska fixa något snabbt efter en dag på stranden, är denna fräscha sommarsallad det perfekta valet. De krispiga grönsakerna, fruktiga fräschören och salta Norrloumin gör rätten både mättande och uppfriskande. Så nästa gång solen skiner, plocka fram skärbrädan, låt kreativiteten flöda och skapa din egen färgstarka sommarsallad.