Sommarsallad med Norrloumi & marinerat matvete
4 portioner
Tid: 1 timme
Ingredienser: 10 st
Nivå: medel
Otroligt god sallad med lokalproducerad Norrloumi från norrländska gårdar.
Ingredienser
Sallad:
2 st paket Norrloumi
2 st Crunchita salladshuvuden
1 påse ruccola
100 g körsbärstomater
0,5 st skivad gurka
1 näve rädisor
2 st sparris
3 st salladslök
0,5 burk soltorkade tomater i olja
4 portioner kokt matvete
Örtkräm:
1 näve örter, basilika, persilja & timjan
3 dl cream fraisé
Flingsalt
Svartpeppar
Filoflarn med Västerbottensost® & ramslök:
1/2 pkt filodegsark
200g Västerbottensost® riven
50 g smält smör
6 msk ramslöksolja
Flingsalt
1/2 kruka persilja
Några kvistar rosmarin
Gör så här
Sallad:
Dela upp salladsbladen i mindre bitar, addera ruccola och blanda om. Skär grönsakerna är mindre bitar och toppa salladen. Koka matvetet enligt instruktionerna och låt svalna, häll på några matskedar med oljan från soltorkade tomaterna. Toppa salladen med stekt Norrloumi. Örtkräm: Finhacka örterna och addera till en skål med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Filoflarn med Västerbottensost & ramslök:
Sätt ugnen på 175°. Dela upp arken i två högar, toppa det översta arket i varje hög med det smälta smöret, ramslök oljan, riven Västerbottensost, salt och hackad örter. Skrynkla ihop båda högarna så att de blir veckade och lägg i en ugnsform. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills flarnet är gyllene.
