Hem » Norrloumi » Paj med Norrloumi, oliver, basilika och zucchini

Paj med Norrloumi, oliver, basilika och zucchini

4-6 portioner

Tid: 60 minuter

Ingredienser: 12 st

Nivå: Medel

En krämig och gyllene paj fylld med zucchini, Norrloumi och fräscha örter – perfekt för både vardag och fest. Med sin härliga smak och vackra presentation blir den snabbt en favorit på middagsbordet.

Ingredienser

– 3 dl vetemjöl
– 125 g Norrmejerier Smör
– 1-2 msk vatten
– 1 zucchini, ca 150 g
– 1 tsk salt
– 1 gul lök
– 2 msk Norrmejerier Smör
– 200g Norrloumi
– 1 kruka basilika
– 15 svarta oliver (kalamata)
– 3 ägg
– 2 dl Norrmejerier vispgrädde
– Salt och peppar

Gör så här

Deg

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Arbeta ihop ingredienserna till degen.

3. Tryck ut degen i en springform, ca 25 cm i diameter.

4. Förgrädda i ca 5 minuter.

Fyllning

5. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

6. Hyvla zucchinin tunt med mandolin eller potatisskalare.

7. Blanda zucchinin med salt och låt rinna av i en sil.

8. Finhacka lök och stek mjuk i smör.

9. Riv Norrloumi grovt.

10. Hacka basilika och skiva eventuellt oliver.

11. Vispa ihop ägg och grädde med lite salt och peppar.

12. Blanda ägg- och gräddblandningen med övriga ingredienser.

13. Häll fyllningen i pajskalet.

14. Grädda i 35–40 minuter.

15. Låt pajen vila i ca 15 minuter.

16. Servera med en grönsallad och toppa med färska basilikablad.