Norrloumisallad med krisp, syra & vårfeeling
4 portioner
Tid: 30 timme
Ingredienser: 16 st
Nivå: lätt
En fräsch och färgglad sallad som fångar känslan av vår! Norrloumi får sällskap av krispiga grönsaker, syrlig dressing och vårens första smaker. Perfekt som lunch, tillbehör eller lätt middag när solen tittar fram.
Ingredienser
– 2 paket Norrloumi
– Bladspenat (en stor näve)
– 1 gurka
– 1 paket körsbärstomater
– 1/2 gul paprika
– 1/2 röd paprika
– 1/2 rödlök
– Ett knippe färsk persilja
Till stekning:
Smör, honung & krispig chiliolja
Citrondressing:
– 0,5 dl olivolja
– Saft från 1 citron
– Rivet skal från 1 citron
– 1 vitlöksklyfta, pressad
– Salt & peppar
Gör så här
1. Hacka alla grönsaker i mindre bitar. Blanda med bladspenaten i en stor skål. 2. Vispa ihop dressingen. 3. Tärna Norrloumin och stek i smör tills gyllene runtom. Ringla över lite honung och chiliolja precis mot slutet – låt den bli krispig! 4. Lägg osten ovanpå salladen och avsluta med dressingen.