Pressmeddelande

Start / Norrloumi / Krämig Norrloumi­stroganoff

Krämig
Norrloumi­stroganoff

4 portioner

Tid: 30 minuter

Ingredienser: 9 st

Nivå: Lätt

Oststroganoff med grädde och Norrloumi! En klassiker som blivit vegetarisk, härliga smaker med en ny twist.

Ingredienser

– 1 st gul lök
– 1st röd paprika
– 2 paket Norrloumi (360g)
– 2 msk olja
– 1 msk tomatpuré
– 2 tsk torkad oregano
– 1 tsk paprikapulver
– 400g passerade tomater, (en förpackning)
– 1 dl Norrmejerier vispgrädde (Går lika bra med matlagningsgrädde eller Cremé Fraiche)
– 1/2 dl vatten
– Salt och svartpeppar

Gör så här

• Finhacka löken.

• Skär paprika i önskad storlek och strimla Norrloumi.

• Stek Norrloumi gyllenbrun i hälften av oljan på hög värme.

• Ta upp och lägg åt sidan.

• Tillsätt resten av oljan och fräs lök och paprika tills löken mjuknar.

• Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut.

• Blanda ner Norrloumi, finkrossade tomater, grädde och vatten. Koka upp och låt sjuda 10-12 minuter under lock.

• Salta och peppra efter smak.

• Servera med pasta eller ris.