Krämig
Norrloumistroganoff
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser: 9 st
Nivå: Lätt
Oststroganoff med grädde och Norrloumi! En klassiker som blivit vegetarisk, härliga smaker med en ny twist.
Ingredienser
– 1 st gul lök
– 1st röd paprika
– 2 paket Norrloumi (360g)
– 2 msk olja
– 1 msk tomatpuré
– 2 tsk torkad oregano
– 1 tsk paprikapulver
– 400g passerade tomater, (en förpackning)
– 1 dl Norrmejerier vispgrädde (Går lika bra med matlagningsgrädde eller Cremé Fraiche)
– 1/2 dl vatten
– Salt och svartpeppar
Gör så här
• Finhacka löken.
• Skär paprika i önskad storlek och strimla Norrloumi.
• Stek Norrloumi gyllenbrun i hälften av oljan på hög värme.
• Ta upp och lägg åt sidan.
• Tillsätt resten av oljan och fräs lök och paprika tills löken mjuknar.
• Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut.
• Blanda ner Norrloumi, finkrossade tomater, grädde och vatten. Koka upp och låt sjuda 10-12 minuter under lock.
• Salta och peppra efter smak.
• Servera med pasta eller ris.
