Norrloumi med spenat och valnötspesto
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser: 9 st
Nivå: Lätt
En snabb och färggrann pestopasta för hela familjen.
Ingredienser
– 2 paket Norrloumi (360g)
– 100 g färsk spenat
– 50 g valnötter
– 1 dl olivolja (eller rapsolja för mildare smak)
– 1 dl vatten
– 1 dl riven Norrmejerier Abisko® eller Prästost®
– 1 msk färskpressad citronjuice
– 1 – 2 pressade vitlöksklyftor
– 1/2 tsk salt
– Risoni eller valfri pasta
Topping:
– 0,5 dl riven Norrmejerier Abisko®
Gör så här
• Mixa spenat och valnötter tills det blir finhackat.
• Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Vill du ha peston lösare, tillsätt mer olja eller vatten.
• Koka Risoni i saltat vatten och stek Norrloumi gyllenbrun.
• Häll av vattnet från Risoni och vänd ner önskad mängd pesto och blanda.
• Toppa med Norrloumi och riven Abisko®
