Pressmeddelande

Start / Norrloumi / Norrloumi med spenat och valnötspesto

Norrloumi med spenat och valnötspesto

4 portioner

Tid: 30 minuter

Ingredienser: 9 st

Nivå: Lätt

En snabb och färggrann pestopasta för hela familjen.

Ingredienser

– 2 paket Norrloumi (360g)
– 100 g färsk spenat
– 50 g valnötter
– 1 dl olivolja (eller rapsolja för mildare smak)
– 1 dl vatten
– 1 dl riven Norrmejerier Abisko® eller Prästost®
– 1 msk färskpressad citronjuice
– 1 – 2 pressade vitlöksklyftor
– 1/2 tsk salt
– Risoni eller valfri pasta

Topping:

– 0,5 dl riven Norrmejerier Abisko®

Gör så här

• Mixa spenat och valnötter tills det blir finhackat.

• Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Vill du ha peston lösare, tillsätt mer olja eller vatten.

• Koka Risoni i saltat vatten och stek Norrloumi gyllenbrun.

• Häll av vattnet från Risoni och vänd ner önskad mängd pesto och blanda.

• Toppa med Norrloumi och riven Abisko®