Hem » Norrloumi » Norrloumi burgare

Norrloumi burgare

2 portioner

Tid: 30 minuter

Ingredienser: 5 st

Nivå: Lätt

Gör egna hamburgare med Norrloumi och upptäck en ny favorit till grillen. Detta recept på smakrika och krämiga Norrloumiburgare passar perfekt både till vardag och helg.

Ingredienser

1st paket Norrmejerier® Norrloumi
Sallad
Gurka
Tomat
Lök
Goda såser
4st goda hamburgarebröd

Gör så här

Skär Norrloumin i cirka 1 cm tjocka skivor och grilla dem på medelhög värme tills de får en fin gyllenbrun yta, ungefär 2–3 minuter per sida.

Dela hamburgarebröden och värm dem lätt på grillen eller i en stekpanna.

Under tiden kan du förbereda tillbehören: skölj sallad, skiva gurka, tomat och lök, och plocka fram dina favoritsåser – kanske någon från vår receptbank.

När allt är klart är det dags att montera burgarna. Börja med brödet, lägg på sallad, de grillade Norrloumi-skivorna, grönsakerna och avsluta med sås.

Servera direkt och njut av en smakrik och vegetarisk burgare med härlig grillkaraktär!

Gör egna hamburgare med Norrloumi

Ska du bjuda hem vänner på middag? Eller behöver du tips på något snabbt men gott till vardagskvällen? Oavsett tillfälle har vi lösningen: Norrloumiburgare!

Dessa burgare går att svänga ihop i ett nafs, vilket gör dem perfekta för vardagskvällens tajta tidtabell – men de passar också utmärkt till middagsbjudningen. Förutom att det går snabbt att göra egna hamburgare, vilket ger mer tid för umgänge, är dessa varianter vegetariska och kan anpassas efter personliga preferenser. Grilla grillost från Norrland, duka fram olika smarriga såser och grönsaker och låt varje person göra sin egen hamburgare!

Grillost, halloumi och Norrloumi – vad är skillnaden?

I dag finns det många varianter av den gnisslande, salta osten. Men varifrån kommer Norrloumi? Vad är grillost? Och vad krävs för att få kalla en ost för halloumi?

Halloumi

Halloumi är ett varumärkesskyddat namn, vilket innebär att enbart ost gjord på Cypern kallas för halloumi. Därtill finns det fler krav som behöver uppfyllas för att osten ska heta halloumi.

Grillost

Grillost är en icke-cypriotisk halloumi, kan man säga. Den görs ofta på komjölk och har en liknande smak och konsistens som halloumi.

Norrloumi

Norrloumi är Norrlands egen grillost – gjord på mjölk från norrländska gårdar. Tack vare den lokala produktionen är Norrloumi mer miljövänlig än importerad halloumi och grillost.

Gör egna hamburgare – och lyckas

Att göra egna hamburgare behöver inte vara svårt. Väljer du Norrloumi som huvudingrediens har du redan vunnit halva matchen – både i smak och enkelhet.
Norrloumi är inte bara krämig och smakrik, den är också ett spännande och klimatsmart alternativ till den klassiska köttpucken. Dessutom är burgare en av de mest tacksamma rätterna att variera: experimentera med olika såser, grönsaker, bröd och toppings och hitta nya favoriter. Därtill kan du både steka och grilla Norrloumi, vilket också underlättar matlagningen.

Norrloumiburgare – den trygga uppstickaren

Nästa gång du funderar på vad du ska äta – gör egna hamburgare med Norrloumi! Det är ett säkert kort oavsett ändamål och målgrupp. Förutom att det är enkelt och går snabbt att laga, passar rätten både till vardag och helg – och uppskattas såväl av vegetarianen som av den största köttälskaren.