Krämig svamppasta med Norrloumi
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser: 14 st
Nivå: Lätt
En superkrämig och smakrik svamppasta för lite festligare tillfällen.
Ingredienser
– 2 paket Norrloumi (360g)
– 300g färska Trattkantareller (ca 30g torkade)
– 100g Champinjoner
– 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
– 1 st Svampbuljong
– 1 st Schalottenlök
– 20 g Norrmejerier smör
– 1,5 tsk kinesisk soja
– 1 msk Timjan
– 2 st Vitlöksklyftor
– 1 tsk citron
– Majsstärkelse
– Salt & Peppar
Toppingen:
– 1 dl Persilja
– 2 dl riven Abisko® eller Präst® ost från Norrmejerier
– Pinjenötter
– Flingsalt
Gör så här
• Rosta pinjenötterna i en het torr panna och ställ åt sidan.
• Rensa svampen och finhacka löken. Om du använder torkade trattkantareller får du blötlägga dem några minuter först så att det blir mjuka.
• Hacka champinjonerna och fräs i torr panna.
• Tillsätt sedan smör och schalottenlöken och fräs lite till. Tillsätt vitlöken.
• Vänd i trattkantarellerna och fräs tills de börjat släppa vätska.
• Smula ner svampbuljongen, häll i grädden och tillsätt kinesisk soya, salt, peppar och timjan.
• Låt puttra på medellåg värme medan du kokar pastan.
• Stek Norrloumin gyllenbrun på båda sidor.
• Smaka av pastan med en skvätt citron och red med lite majstärkelse (ca 1-2 msk blandat i 0.75 dl vatten).
• Vänd ner pastan i svampblandningen.
• Toppa pastan med gyllenbrun Norrloumi, riven ost och persilja. Njut!
