Pappardelle med vitlökstomater och Norrloumi
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser: 8 st
Nivå: Lätt
En superenkel och god vardagsrätt med smak av vitlök och somriga grönsaker. En perfekt kombination tillsammans med sältan från Norrloumi. Mums!
Ingredienser
– 2 paket Norrloumi (360g)
– Papardelle eller valfri pasta
– 1 gul paprika
– 1 röd paprika
– 1 burk körsbärstomater i blandade färger
– Färsk Basilika
– 5 vitlöksklyftor
– Ca 3 msk Olivolja eller rapsolja att steka i
Gör så här
• Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
• Skär paprikan i önskad storlek och dela tomaterna på mitten.
• Häll olja i en stekpanna och hetta upp.
• Stek vitlöken på medelvärme så att den blir mjuk. Obs den får inte brännas.
• Addera sedan övriga ingredienser och låt puttra tills de är mjuka.
• Koka pastan i saltat vatten.
• Finhacka basilikan och stek Norrloumin i skivor så att den får fin färg på båda sidor.
• Häll av pastan och vänd ner pastan med grönsakerna och blanda ihop.
• Smaka av med salt och peppar.
• Skär Norrloumin i strimlor och blanda ihop med pastan.
• Toppa med finhackad basilika och njut.
