Pressmeddelande

Start / Norrloumi / Pappardelle med vitlökstomater och Norrloumi

Pappardelle med vitlökstomater och Norrloumi

4 portioner

Tid: 30 minuter

Ingredienser: 8 st

Nivå: Lätt

En superenkel och god vardagsrätt med smak av vitlök och somriga grönsaker. En perfekt kombination tillsammans med sältan från Norrloumi. Mums!

Ingredienser

– 2 paket Norrloumi (360g)
– Papardelle eller valfri pasta
– 1 gul paprika
– 1 röd paprika
– 1 burk körsbärstomater i blandade färger
– Färsk Basilika
– 5 vitlöksklyftor
– Ca 3 msk Olivolja eller rapsolja att steka i

Gör så här

• Skala och skär vitlöken i tunna skivor.

• Skär paprikan i önskad storlek och dela tomaterna på mitten.

• Häll olja i en stekpanna och hetta upp.

• Stek vitlöken på medelvärme så att den blir mjuk. Obs den får inte brännas.

• Addera sedan övriga ingredienser och låt puttra tills de är mjuka.

• Koka pastan i saltat vatten.

• Finhacka basilikan och stek Norrloumin i skivor så att den får fin färg på båda sidor.

• Häll av pastan och vänd ner pastan med grönsakerna och blanda ihop.

• Smaka av med salt och peppar.

• Skär Norrloumin i strimlor och blanda ihop med pastan.

• Toppa med finhackad basilika och njut.