Mustig tomatssås med stekt Norrloumi
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser: 9 st
Nivå: Lätt
Enkel och god pasta, perfekt för alla vardagar
Ingredienser
– 2 paket Norrloumi (360g)
– 2 förpackningar krossad tomat
– 1 lök
– 0,5 dl finhackad färsk basilika eller persilja (1 msk torkad)
– 2 vitlöksklyftor
– 1 msk balsamvinäger
– 1 tsk dijonsenap
– Salt & peppar
– 1 dl Norrmejerier matlagningsgrädde
– Topping: Norrmejerier Präst® eller Abisko® ost
– Salt och svartpeppar
Gör så här
• Finhacka lök, basilika och vitlök och fräs dem i olja på medelvärme i ca 3 min.
• Häll i tomaterna, dijonsenap, balsamvinäger, salt och peppar.
• Koka upp och låt puttra i ca 7 min.
• Mixa såsen slät och tillsätt grädden, låt koka i ca 3 min eller längre. Såsen blir bara godare om den får puttra längre. Smaka av.
• Stek Norrloumi i bitar så att den blir gyllenbruna på båda sidor.
• Servera med pasta och toppa gärna med riven Abisko eller Prästost.
