Sommarsallad med grillad Norrloumi green goddess dressing & grillad persika
4 portioner
Tid: 1 timme
Ingredienser: 19 st
Nivå: medel
En somrig sallad full av smak och färg! Grillad Norrloumi möter söt persika och krämig green goddess-dressing i en fräsch kombination som passar perfekt till soliga dagar, picknick eller somriga middagar.
Ingredienser
65g (1påse) salladsmix
4 stjälkar grönkål
1 påse sockerärtor
10 jordgubbar
3 persikor
2 Norrloumi
500g älginnanlår, flankstek av nöt eller liknande
3 msk grillkrydda
4 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Frasig potatis:
1kg potatis
100g smör
Salt
Green goddess dressing:
1 näve bladspenat
1 näve persilja
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 kruka basilika
4 msk crème fraiche
1 dl cashewnötter
1 dl finriven västerbottensost
Salt & svartpeppar
Gör så här
Marinera köttet en timme innan tillagning i olja, vitlök och grillkrydda. Värm ugnen till 225 C. Koka skalad och klyftad potatis i välsaltat vatten i 15 min. Låt ånga av och ruska kastrullen lätt så att den blir lite mjölig runt om. Klicka i smöret så att det smälter. Rosta i ugnen ca 30 min, vänd då och då. Mixa ihop dressingen. Hacka sockerärtor och grönkål och blanda upp med salladen. Tänd grillen och vänta på fin glöd. Skär Norrloumi i skivor och dela persikorna. Grilla köttet så att de får fin färg över glöden, baka på indirekt värme till 52-54 grader för medium. Låt vila 10 min innan du skivar upp. Grilla persikor och Norrloumi så att de får fin färg! Toppa salladen med potatisen som du vänder upp med lite av dressingen, persikor, Norrloumi, skivat kött, jordgubbar och generöst med sås!