Läcker sås till fisk eller skaldjur
4 portioner
Tid: 10 minuter
Ingredienser: 7 st
Nivå: medel
Frisk, krämig och perfekt balanserad – den här såsen med gurka, dill och citron lyfter alla rätter med fisk och skaldjur. En sötsyrlig favorit som passar utmärkt till grillspett och bjuder på somrig fräschör i varje tugga.
Ingredienser
1 färsk gurka
1 knippe dill
2 dl crème fraiche
1/2 tsk socker
1-2 msk citronsaft
1 finhackad vitlök
salt, peppar
Gör så här
Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna med en liten kaffesked. Skär gurkan i skivor, sk halvmånar. Strö gärna över lite salt för att dra ur vätska. Låt dem rinna av. Finhacka dillen, blanda med crème fraiche, socker, citron och finhackad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Såsen ska bli sötsyrlig. Blanda ned gurkan och ställ såsen kallt en stund före servering. Gott att servera till grillspett med fisk och skaldjur.